• Dé specialist in badkamerrenovatie!

Maatwerk Ontwerp

Stel uw eigen badkamer samen

Duurzame materialen

Hogere levensduur badkamer

All-in tarief

Duidelijke en eerlijke prijzen

Badkamer renoveren of volledig vernieuwen

Badkamer renoveren of volledig vernieuwen

Staat u op het punt om uw badkamer een nieuwe look te geven, maar twijfelt u tussen renoveren of volledig vernieuwen? Deze beslissing kan een grote impact hebben op zowel het eindresultaat als uw budget. Bij Badkamer Boost zijn we gespecialiseerd in het transformeren van badkamers naar de ruimte van uw dromen, of het nu gaat om een kleine aanpassing of een complete make-over. In deze blog verkennen we de overwegingen en voordelen van beide opties om u te helpen de juiste keuze te maken.

Badkamer renoveren

Renovatie kan een uitstekende optie zijn als de basis van uw badkamer nog in goede staat is, maar de ruimte een opfrisser kan gebruiken of niet meer aan uw huidige wensen of behoeften voldoet.

Voordelen van renoveren:

 • Kostenbesparend: Renovatie is vaak goedkoper dan een volledige vernieuwing, omdat de structuur en de basisvoorzieningen behouden blijven.
 • Minder tijdrovend: Een renovatieproject kan vaak sneller worden afgerond, wat betekent dat uw badkamer niet lang buiten gebruik is.
 • Flexibiliteit: U kunt kiezen om specifieke elementen te updaten, zoals de tegels, het sanitair, of de verlichting, zonder een totale verbouwing.

Badkamer volledig vernieuwen

Een volledige vernieuwing is de weg te gaan wanneer uw badkamer ernstig verouderd is, niet meer functioneel is, of als u de indeling compleet wilt veranderen.

Voordelen van vernieuwen:

 • Op maat gemaakt ontwerp: Een volledige vernieuwing biedt de mogelijkheid om uw badkamer helemaal naar uw hand te zetten, inclusief de indeling, stijl, en functies.
 • Waardestijging woning: Een nieuwe badkamer kan de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen, een belangrijk punt als u overweegt om in de toekomst te verkopen.
 • Energie- en waterbesparing: Met een nieuwe badkamer kunt u kiezen voor de nieuwste technologieën op het gebied van water- en energiebesparing, wat op lange termijn kostenbesparend is.

Het beslissingsproces

Bij het maken van de keuze tussen renoveren of volledig vernieuwen, zijn er een aantal belangrijke overwegingen:

 • Budget: Hoeveel wilt en kunt u uitgeven? Renovatie is vaak goedkoper, maar een volledige vernieuwing kan een betere langetermijninvestering zijn.
 • Huidige staat: Beoordeel de huidige staat van uw badkamer. Zijn er alleen cosmetische updates nodig, of zijn er ook functionele of structurele problemen?
 • Toekomstplannen: Overweeg hoe lang u van plan bent in uw huidige woning te blijven. Voor de lange termijn kan een volledige vernieuwing meer voldoening geven.

Wij begrijpen dat de keuze tussen renoveren of volledig vernieuwen niet altijd eenvoudig is. Ons team van experts staat klaar om met u samen te werken, van het ontwerp tot de realisatie, om ervoor te zorgen dat uw badkamerproject precies voldoet aan uw wensen en behoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en laat ons u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Aanvraagformulier badkamer renovatie:

  Stap 1/3

  Type renovatie:

  0%

  Stap 2/3

  Hoe kunnen we je bereiken?

  50%

  Stap 3/3

  Ruimte voor meer informatie:

  Tip: beschrijf je wensen. En upload een foto van je huidige badkamer.

  Upload een foto:

  100%

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?