• Dé specialist in badkamerrenovatie!

Maatwerk Ontwerp

Stel uw eigen badkamer samen

Duurzame materialen

Hogere levensduur badkamer

All-in tarief

Duidelijke en eerlijke prijzen

Wat kost een nieuwe badkamer?

Wat kost een nieuwe badkamer

Staat een nieuwe badkamer hoog op uw wensenlijstje? Eentje met een luxe regendouche en zwevend toilet? Een moderne badkamer zorgt voor luxe en comfort, en het verhoogt de waarde van uw woning. Maar wat kost een nieuwe badkamer eigenlijk? De kosten variëren uiteraard per situatie, maar om u een idee te geven, zetten we de belangrijkste kosten op een rij.

Wat kost een nieuwe badkamer

Wat kost een nieuwe badkamer?

Hoeveel een nieuwe badkamer precies gaat kosten, is afhankelijk van een aantal aspecten. Wanneer u de hele ruimte een make-over wilt geven, vallen de kosten uiteraard hoger uit dan wanneer u slechts kleine aanpassingen doorvoert. Daarnaast heeft ook de omvang van de badkamer, het materiaal en het sanitair een grote invloed op de kosten.

De volgende factoren zijn van invloed op de prijs van een nieuwe badkamer.

Oppervlakte

De oppervlakte van de badkamer speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs. Een kleine badkamer met slechts een wastafel en een douche zal doorgaans goedkoper zijn dan een ruime badkamer met meerdere wastafels, een douche en een bad. 

Materiaal

De keuze van het materiaal voor zowel vloeren als wanden in de badkamer speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van problemen zoals schimmelvorming en vochtproblemen. Het is dus belangrijk dat u voor vochtbestendig materiaal kiest, zoals tegels of natuursteen. Luxe materialen, zoals marmer, bieden een chique uitstraling, maar zijn ook duurder in aanschaf.

Sanitair

Sanitair is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Kiest u voor een luxe regendouche van een A-merk? Dan betaalt u nu eenmaal meer. Over het algemeen geldt: hoe meer sanitair, hoe hoger de kosten. 

Gemiddelde prijs van een nieuwe badkamer

De prijs van een nieuwe badkamer is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. De kosten kunnen variëren van €5.000 tot €20.000. De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de ruimte, het design, de materialen en de afwerking. Wilt u het echte spa-gevoel creëren met het meest luxe sanitair? Houd dan rekening met hogere kosten. 

Renovatie of een nieuwe badkamer?

Er zijn ook manieren om te besparen op de kosten van een nieuwe badkamer. Een badkamerrenovatie kan een aantrekkelijke optie zijn wanneer u geen groot budget heeft, of dit geld wilt steken in een andere verbouwing. Tijdens een renovatie wordt slechts een deel van de badkamer vervangen, zoals de tegels of het sanitair. Het is echter niet mogelijk om de lay-out van de ruimte volledig te veranderen tijdens een renovatie. De basis blijft dus hetzelfde, maar u geniet wel van een nieuwe uitstraling.

Wat kost een badkamer renovatie? 

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: wat kost een nieuwe badkamer? Wilt u slechts een aantal kleine aanpassingen doorvoeren, zoals het vervangen van het toilet of het renoveren van de douche? Dan hoeft u in veel gevallen niet een volledig nieuwe badkamer te laten plaatsen. 

Een badkamerrenovatie is vaak voordeliger dan het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer. Dit komt simpelweg doordat er minder materiaal en arbeidsuren nodig zijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag in 2 minuten een vrijblijvende badkamerrenovatie offerte aan en ontdek onze voordelige prijzen!

Aanvraagformulier badkamer renovatie:

  Stap 1/3

  Type renovatie:

  0%

  Stap 2/3

  Hoe kunnen we je bereiken?

  50%

  Stap 3/3

  Ruimte voor meer informatie:

  Tip: beschrijf je wensen. En upload een foto van je huidige badkamer.

  Upload een foto:

  100%

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?