• Dé specialist in badkamerrenovatie!

Maatwerk Ontwerp

Stel uw eigen badkamer samen

Duurzame materialen

Hogere levensduur badkamer

All-in tarief

Duidelijke en eerlijke prijzen

5 tips om je badkamer goedkoop te renoveren

5 tips om je badkamer goedkoop te renoveren

Uw badkamer is aan vervanging toe. De douche werkt niet helemaal meer naar behoren en het uiterlijk is flink verouderd. Tijd voor een renovatie! Toch schrikken veel woningeigenaren van de kosten die gepaard gaan met een badkamerrenovatie. Gelukkig zijn er manieren om kosten te besparen! Wilt u de badkamer goedkoop renoveren, maar niet inleveren op stijl of kwaliteit? Badkamer Boost geeft u vijf tips voor een goedkope badkamer renovatie.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Wat een badkamerrenovatie precies kost, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de badkamer, de materialen en het sanitair. Wilt u een luxe spa-badkamer creëren? Dan vallen de kosten uiteraard hoger uit dan wanneer u enkel de basisonderdelen wilt renoveren.

De kosten van een volledige renovatie kunnen variëren van enkele duizenden euro’s tot 20.000 euro, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Er zijn echter slimme manieren om te besparen op de kosten.

Dit zijn de kosten van een nieuwe badkamer ->

Tips om een badkamer goedkoop te renoveren

Heeft u geen groot budget, maar heeft uw badkamer hoognodig een renovatie nodig? Gebruik onze slimme tips om een badkamer goedkoop te renoveren.

1. Maak geen grote veranderingen in de indeling

Wanneer u wilt besparen op kosten, adviseren we om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Het verplaatsen van sanitair, zoals het toilet en de douche, is namelijk een van de grootste kostenposten bij een badkamerrenovatie. Dit komt doordat het leidingwerk verlegd moet worden, wat leidt tot hoge materiaal- en arbeidskosten.

2. Kies voor betaalbare materialen

Een luxe badkamer met een dubbele regendouche en tegels van natuursteen klinkt fantastisch, maar deze materialen zijn relatief duur. Kies bijvoorbeeld voor tegels van keramiek in plaats van natuursteen om de kosten laag te houden.

Bovendien zijn er tegenwoordig veel materialen beschikbaar in designs die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn; denk bijvoorbeeld aan keramieken tegels met marmerlook. Deze tegels geven de illusie van echt marmer, terwijl het eigenlijk om een veel betaalbaarder materiaal gaat.

Tips om een badkamer goedkoop te renoveren

3. Vernieuw bestaande onderdelen

Met een klein budget is het niet altijd mogelijk om de volledige badkamer te renoveren. Maar niet alles hoeft nieuw te zijn. Wanneer de basis van uw badkamer nog in goede staat is, kan het (in eerste instantie) voldoende zijn om bestaande onderdelen te vernieuwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe laag verf, nieuwe handgrepen of het opnieuw voegen van tegels. Dit kan al een wereld van verschil maken.

4. Doe een deel van de renovatie zelf

Heeft u ervaring met doe-het-zelf-klussen? De beste manier om een badkamer goedkoop te renoveren, is door het zelf te doen. Wilt u alleen kleine aanpassingen doen in de badkamer? Simpele taken zoals het schilderen van de muren, het vervangen van kranen of douchekoppen en het ophangen van een spiegel zijn goed zelf te doen.

5. Zoek een specialist voor de montage

U kunt een goedkope badkamerrenovatie realiseren door de verbouwing zelf te doen. Het is echter verstandig om bepaalde zaken door een specialist te laten uitvoeren. Het omleggen van leidingen en het installeren van sanitair en elektra vereist vakmanschap. Een badkamerspecialist zorgt ervoor dat dit veilig en correct gebeurt. En vaak ontvang je ook nog eens garantie.

Badkamer goedkoop renoveren? Kies voor Badkamer Boost

Met een klein budget kan het renoveren van de badkamer een uitdaging vormen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Badkamer Boost is het mogelijk om zelf de materialen en het sanitair te selecteren. We geven advies over de indeling en verwijderen oude onderdelen zonder breken. Zo kunt u straks genieten van een moderne badkamer die past bij de rest van uw woning. Vraag binnen 2 minuten een offerte aan en ontvang een duidelijke prijsindicatie.

Aanvraagformulier badkamer renovatie:

  Stap 1/3

  Type renovatie:

  0%

  Stap 2/3

  Hoe kunnen we je bereiken?

  50%

  Stap 3/3

  Ruimte voor meer informatie:

  Tip: beschrijf je wensen. En upload een foto van je huidige badkamer.

  Upload een foto:

  100%

   

  Veel gestelde vragen over goedkoop badkamer renoveren

  Kan ik zelf mijn badkamer renoveren?

  Het is mogelijk om zelf uw badkamer te renoveren. Kleine projecten, zoals het betegelen of schilderen van muren en het installeren van kranen en douchekoppen, zijn haalbaar voor de doe-het-zelver. Echter, technische klussen, zoals het verleggen van leidingen of het aansluiten van de douche, kunt u beter door een professional laten doen. Zo voorkomt u lekkages of vochtproblemen in de badkamer.

  Welke materialen kan ik gebruiken om kosten te besparen?

  Om kosten te besparen op de badkamerrenovatie kunt u diverse materialen gebruiken, zoals tegels of marmerlook.

  Is er een premie voor badkamerrenovatie?

  In Nederland en België zijn er diverse premies beschikbaar voor het renoveren van een woning. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies voor isolatie. Echter, deze premies verschillen per gemeente. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?