• Dé specialist in badkamerrenovatie!

Maatwerk Ontwerp

Stel uw eigen badkamer samen

Duurzame materialen

Hogere levensduur badkamer

All-in tarief

Duidelijke en eerlijke prijzen

Wat zijn de beste materialen voor in de badkamer?

Wat zijn de beste materialen voor in de badkamer?

U heeft een praktisch ontwerp gemaakt van de badkamer. De indeling staat vast en u heeft nagedacht over het sanitair, maar hoe zit het met de uitstraling? Badkamer materialen bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Daarom is het belangrijk om u van tevoren te laten informeren over de verschillende soorten materialen en het onderhoud ervan.

In dit artikel zetten we een aantal populaire badkamer materialen op een rij. Ook vertellen we meer over de kosten van onder andere natuursteen en marmer. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Populaire badkamer materialen

Badkamer materialen moeten waterafstotend, eenvoudig te reinigen en duurzaam zijn. Vroeger kwam men dan al snel uit bij tegels. Maar naast de standaard witte tegels zijn er tegenwoordig heel veel andere opties. Zo is het zelfs mogelijk om een badkamer zonder tegels te realiseren. Bekijk hier een aantal voorbeelden van badkamerrenovaties met verschillende soorten materialen.

Dit zijn een aantal populaire badkamer materialen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een mooie uitstraling geven aan uw badkamer.

Natuursteen

Natuursteen is een van de populairste materialen voor in de badkamer. Dit komt voornamelijk door de duurzaamheid van het materiaal. Het gaat lang mee en het is ook nog eens verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Dankzij de veelzijdigheid van natuursteen past het materiaal in vrijwel iedere badkamer; wat uw stijl ook is. De meest bekende soorten natuursteen zijn marmer, graniet, leisteen en hardsteen.

Natuursteen is eenvoudig schoon te maken. Echter, het is wel belangrijk dat u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt.

Natuursteen

Betonstuc

Tegenwoordig zijn tegels niet meer noodzakelijk in de badkamer. Houd u van een moderne, industriële look? Overweeg dan betonstuc aan te brengen als vervanger van tegels. Betonstuc heeft de uitstraling van echt beton en is dankzij een speciale coating volledig waterdicht. Bovendien kan het worden aangebracht in verschillende kleuren en afwerkingen; van zandkleur tot donkergrijs, van mat tot glanzend.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud. Betonstuc is namelijk heel eenvoudig schoon te maken, omdat er geen vuil kan ophopen in naden of voegen.

Betonstuc

Hout

Ook hout is geliefd in de badkamer. Hout wordt voornamelijk gebruikt als badkamermeubel materiaal, maar u kunt het ook op de vloer laten plaatsen. Wanneer u voor hout kiest in de badkamer, is het belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen. Namelijk niet iedere houtsoort is geschikt voor in een vochtige ruimte. Daarnaast moet hout op de juiste manier worden afgewerkt zodat deze niet zal verkleuren of rotten.

Het onderhoud van hout in de badkamer is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je de ruimte genoeg ventileert en het materiaal met een geschikt reinigingsmiddel schoonmaakt.

Hout

Wat kosten materialen voor de badkamer?

De kosten van badkamer materialen kunnen sterk variëren afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van uw badkamer. Luxe materialen, zoals marmer, zien er prachtig uit, maar hier zit ook een prijskaartje aan. Wilt u uw badkamer goedkoop renoveren? Kies dan voor betaalbaardere materialen, zoals keramiek tegels. Bovendien is er tegenwoordig heel veel mogelijk; denk bijvoorbeeld aan keramieken tegels met de uitstraling van marmer. Zo geniet u van een luxe uitstraling, maar betaalt u niet de hoofdprijs.

Conclusie: wat zijn de beste materialen?

Wat zijn nu de beste badkamer materialen? Er zijn veel verschillende materialen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Een aantal geliefde materialen zijn natuursteen, betonstuc en hout. Wist u dat het bij Badkamer Boost mogelijk is om zelf de materialen te selecteren? Zo creëert u de uitstraling die perfect aansluit bij uw stijl en geniet u van zo min mogelijk onderhoud. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis offerte aan en ontvang een vaste prijs voor uw badkamerrenovatie.

  Veel gestelde vragen over badkamer materialen

  Hoe onderhoud ik badkamer materialen?

  Hoe u badkamer materialen het beste kunt onderhouden, is afhankelijk van het materiaal. We adviseren om geschikte schoonmaakmiddelen te gebruiken voor bijvoorbeeld natuursteen of keramiek.

  Zijn houten vloeren geschikt voor in de badkamer?

  Het is mogelijk om een houten vloer in de badkamer te leggen, mits deze goed verlijmd en onderhouden wordt.

  Welk materiaal kan er op de muur in de badkamer?

  Tegels zijn geschikt voor op de muur in de badkamer, maar je kunt ook voor een badkamer zonder tegels gaan met betonstuc. Betonstuc is waterdicht en kan zelfs in de douche worden aangebracht.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?