• Dé specialist in badkamerrenovatie!

Maatwerk Ontwerp

Stel uw eigen badkamer samen

Duurzame materialen

Hogere levensduur badkamer

All-in tarief

Duidelijke en eerlijke prijzen

Zelf de badkamer verbouwen of laten doen?

Zelf de badkamer verbouwen of laten doen

Het echte spa-gevoel, maar dan in eigen badkamer: het is mogelijk. Veel badkamers fungeren enkel als functionele plek, zonde! Het oog wil natuurlijk ook wat. Of u nu van strak en modern houdt of liever unieke printjes op de wanden ziet: met een badkamer verbouwing is alles mogelijk. Wilt u zelf de badkamer verbouwen? Lees dan dit artikel en kom erachter of dit een slimme keuze is of niet.

Ontdek hieronder wat u zelf kunt doen en welke werkzaamheden u beter kunt overlaten aan een professioneel bedrijf, zoals Badkamer Boost. 

Zelf de badkamer verbouwen 

Door zelf de badkamer te verbouwen, heeft u de controle in eigen handen. U bepaalt dus zelf hoe de ruimte eruit komt te zien. Maar nog belangrijker: u bespaart op arbeidskosten. Een vakman kost al gauw 40 tot 50 euro in het uur; geld dat u bespaart wanneer u de verbouwing (grotendeels) zelf uitvoert. 

Vraagt u zich af of u alles zelf kunt doen? Zelfs als u ervaring heeft met verbouwen, is het renoveren van de badkamer een flinke klus. Wanneer u geen leidingwerk hoeft te vervangen of te verplaatsen, is er een hoop dat u zelf kunt doen. 

Wat kan ik zelf doen?

  • Ontwerp maken van de badkamer
  • Slopen (zorg ervoor dat u geen leidingen beschadigd)
  • Wanden betegelen
  • Installeren van kleine onderdelen, zoals een spiegel of handdoekrek
  • Badkamer stijlen

Badkamerrenovatie door een professional

Of u de badkamer volledig zelf kunt verbouwen, hangt voornamelijk af van de werkzaamheden, de grootte van de badkamer en uw ervaring. Wanneer u verstand heeft van leidingen en aansluitingen, kunt u het sanitair zelf plaatsen. Echter, het is erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Anders loopt u het risico op lekkages of schimmelvorming. En dan kunt u de badkamer over een tijdje weer renoveren.. 

Daarnaast ontvangt een professioneel renovatiebedrijf vaak inkoopkortingen op sanitair. Hierdoor betaalt u minder voor een douche, toilet of bad wanneer een professional deze inkoopt. 

Wat kan ik beter laten doen?

  • Leidingwerk verleggen
  • Elektriciteit aansluiten
  • Sanitair plaatsen, zoals de douche, toilet of bad

Conclusie: zelf de badkamer verbouwen of laten doen?

Zelf de badkamer verbouwen of laten doen? Wanneer u ervaring heeft met verbouwingen, is het mogelijk om de complete renovatie zelf uit te voeren. Het is echter belangrijk dat er zorgvuldig om wordt gegaan met het leidingwerk. Daarnaast moet de installatie van sanitair vlekkeloos worden uitgevoerd om problemen in de toekomst te voorkomen.

Hiermee zeggen we niet dat u alles hoeft uit te besteden aan een vakman. Wanneer u geld wilt besparen, zijn er een aantal werkzaamheden die u goed zelf uit kunt voeren. Denk hierbij aan het betegelen van de wanden en het installeren van kleine onderdelen. 

Benieuwd naar de kosten van een badkamer-, douche– of toiletrenovatie? Vraag een offerte aan en ontvang een vaste prijs. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Veel gestelde vragen over zelf badkamer verbouwen

Kan ik zelf de badkamer verbouwen?

In hoeverre u de badkamer zelf kunt verbouwen, is afhankelijk van de werkzaamheden. Het installeren van kranen en het betegelen van de muren is een ideaal klusje voor de doe-het-zelver. Echter, wanneer het gaat om het verleggen van leidingen of het aansluiten van sanitair, raden we aan om dit door een professional te laten doen.

Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren?

Hoeveel een badkamerrenovatie kost, varieert per situatie. Wilt u enkel de tegels vervangen? Dan liggen de kosten van de verbouwing laag. De prijs van een volledig nieuwe badkamer varieert van €5.000 tot €20.000. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een duidelijke prijsindicatie.

Hoe lang duurt een badkamer verbouwing?

Hoe lang een badkamer verbouwing precies duurt, is afhankelijk van of u het zelf doet of door een vakman laat doen. Een vakman zal de verbouwing in de meeste gevallen sneller afronden; vaak al binnen een week. Uiteraard moet u ook rekening houden met de levertijd van materialen.

Hallo, hoe kunnen we je helpen?